Menü Kapat

Milli Küme Sayılmaz Süper Lig Sayılır

Senelerdir 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda yıllar içinde çok ciddi emek sarf eden isimlerden birisi de King Santillana namıyla maruf ağabeyimizdi. Karşı cephedekilerin en çok tutunduğu saçmalıklardan birisi olan bakış açısı şuydu : “Milli Küme Sayılmaz Süper Lig Sayılır”

Kendisi bu iddiaya (!) puan cetvelleri eşliğinde ders gibi bir yazı ile karşılık verdi

Kıymetli büyüğümüzün “Tarih Disiplinini Keyfine Göre Çalıştırmak” ve “Tarihi Görmezden Gelebilirsiniz ama Değiştiremezsiniz” yazılarını da ayrıca öneririz.

Fenerbahçe Tarihi Çalışma Organizasyonu


Milli Küme Sayılmaz Süper Lig Sayılır

Fenerbahçe’nin 1959 öncesindeki Ulusal Şampiyonlukları konusunda, güya (!) mantıklı analiz yapmaya çalışan karşıt görüşlülerden bazıları, 1937-1950 arasında oynanan Milli Küme Organizasyonu’nun, sadece İstanbul, Ankara, İzmir takımlarının katılımıyla oynandığını, dolayısıyla katılımın kısıtlı olduğunu, bu nedenle de bu organizasyonda kazanılan şampiyonlukların, şampiyonluk sayısı hesabına dahil edilemeyeceklerini söylüyorlar.

Hımm.. Peki, 1959’dan sonra oynanmaya başlanan günümüz liginin ilk 8 sezonu hangi takımlarla oynanmış ? Hadi birlikte bakalım. Yukarıda; 1959’daki ilk sezondan 1965-66 sezonuna kadar olan ilk 8 sezonun puan cetvelleri var. 

Çok açık ve net olarak görüldüğü üzere; günümüzdeki ligin de ilk 8 sezonu İstanbul, Ankara, İzmir takımlarının katılımlarıyla oynanmış. Sadece 1960-61 sezonunda 1 kez Adana Demirspor katılmış istisna olarak. (1963-1964 sezonu puan cetvelinde “Demirspor” olarak yazılan takım Ankara Demirspor’dur.)

Sonuç; İstanbul, Ankara, İzmir takımlarıyla oynandığı için Milli Küme sayılmaz, ama günümüzdeki ligin ilk 8 sezonu sayılır öyle mi?  :))

Bayılıyorum böyle bilimsel (!) bakış açılarına !..

King Santillana

Bir Cevap Yazın