Menü Kapat

Cihat Arman ve Öz Fenerbahçe

Fenerbahçe’nin sembol kalecisi “Sarı Kanarya” Cihat Arman, 1948 yılında “Öz Fenerbahçe” adında bir dergi çıkarmaya başladı. Aşağıda okuyacağınız yazı, bu derginin ilk sayısından “Niçin Çıkıyoruz?” başlıklı bir metin. Cihat Arman ve Öz Fenerbahçe, bugün aramızda yoklar… Fakat aşağıdaki yazıyı okuyunca, sadece eski sporcularla bugünküler arasındaki farkı değil, gazeteciliğin bugünlerde neden yerlerde süründüğünü de anlayacaksınız.

Fenerbahçe Tarihi Çalışma Organizasyonu


Niçin Çıkıyoruz?

Neşir hayatına bugün başlayan “Öz Fenerbahçe” öz Fenerbahçeliler tarafından çıkarılan haftalık bir spor gazetesidir.

“Öz Fenerbahçe” ismini alırken çok düşündüğümüzü ve yüklendiğimiz mes’uliyetin büyüklüğünü kavramış bulunduğumuzu söylemeye bilmeyiz ki lüzum var mıdır?..

“Fenerbahçe” çok mukaddes bir isimdir. Aziz vatanın her köşesinde yurttaşların adını sevgi ve saygı ile andıkları, kalplerinde heyecanla yaşattıkları, bütün tarihi şereflerle dolu bir yuvadır. İşte her Pazartesi gazetemizde yazılarını okuyacaklarınız, bağlı bulundukları asil yuvaya karşı bu sevgi ve saygıya malik, bu heyecanı duyan ve gönüllerinde yaşatan öz Fenerbahçeliler olacaktır.

Gazetemiz, aziz yurttaşları gibi isim ve varlığına gönülden bağlı bulunduğu bu şerefli ocağını naşari efkarı olmak amacını güdüyor. “Öz Fenerbahçe” Fenerbahçe’nin yalnız düşüncelerini yayınlamakla da ödevini yerine getirebilmiş olmayacak, fakat onun haklarını büyük bir kıskançlıkla korumayı da gayelerinin en başında gelenlerinden sayacaktır.

Fenerbahçe’nin Kendini Koruma Sahası

Türk yurdunun en ileri, en özlü ve en çok takdir edilen, umumi bir muhabbet halesini üzerinde toplamış, sarı-lâcivert renkli tertemiz spor ocağı bugüne kadar neşir sahasında pek sessiz ve öksüz kalmıştır. O, her zaman haksız hücumlara uğramış, 41 yıllık hayatında pek çok kötü niyetlinin hedefi olmuştur. Fakat zaman zaman yükselen kalem sahibi bazı fedakaranın meşkûr gayretleri müstesna, kendini koruma sahası bulamamıştır. Biz büyük bir yurttaş kütlesini üzen bu noksanı artık tarihe gömmeye karar vermiş bulunuyoruz.

Okuyucularımıza şunu da hatırlatmak isteriz ki biz, bu yolda yürürken gözü kapalı kulüpçü olacak değiliz. “Öz Fenerbahçe” Fenerbahçelilik şiarlarından olan hak ve ciddiyetten asla ayrılmayacaktır. O, Fenerbahçelilerin dillere destan centilmenliğinden de hiçbir zaman uzaklaşmayacak ve Türk sporuna fayda ve şeref sağlayacak her güzel hareket ve başarıyı, hatta rakip renklere de ait olsa, alkışlamaktan zevk duyacaktır.

Niyetlerimiz bu kadar açık ve bu derece samimi olduktan sonra tuttuğumuz yolda muvaffakıyet elbette ki hakkımızdır. Bununla gayretimizin de artacağına şüphe edilmesin.

Cihat Arman ve Öz Fenerbahçe

Bir Cevap Yazın