Menü Kapat

Yılmaz Şen’in Yumruğu

10 Haziran 1973 tarihli Milliyet gazetesinden, Yavuz Bayraktar’ın anlatımıyla, Fenerbahçe’nin 1973 yılı Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferi! Yılmaz Şen‘in yumruğu, Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu kutlayan tribünlere bambaşka bir coşku vermişti. Keyifle okuyoruz…

Fenerbahçe Tarihi Çalışma Organizasyonu


Fener… Fener…

Fenerbahçe, belki de hayatının en mutlu haftalarından birini yaşadı. Üç gün ara ile önce Başbakanlık, sonra da Türkiye’nin en büyük kupası olan Cumhurbaşkanlığı Kupasını aldı götürdü müzesine, Sarı-Lacivertliler…

Saat 19:05’de Şeref Tribününde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Faruk Ilgaz göründü. Taraftarlar “Fener… Fener…” diye bağırmaya başladılar. Ilgaz ise, bu sevgi tezahüratına karşı gülücükler saçıyordu.

Büyük maçın başlama saati 20:00 idi. Stad saat 12:00’den itibaren dolmuş, kapılar biletlilere dahi kapanmıştı. 40.000’e yakın seyircinin çoğunluğu da Fenerbahçeli idi.

Cumhurbaşkanlığı Muhafızgücü Spor Kulübü’nün 50. kuruluş yılı sebebiyle düzenlenen spor şölenini Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk açtı ve Muhafız Alayı bandosunun marşı, merasim bölüğü ile sporcularının geçit töreninden sonra bisiklet yarışları yapıldı.

19 Mayıs Stadı’nda dün gece karakucakçılardan tutun, bisikletçisine, atletine, hatta hata bir kolayını bulup sahaya çıkanlara kadar herkese rastlamak mümkündü. Ama gerek ışık, gerekse saha emniyeti bakımından bir hayli yoksundu. Hele o Şeref tribününün merasimindeki haline ana-baba günü denebilir.

Maçın bitişi, Fenerbahçelileri bir anda havaya fırlattı. 19 Mayıs Stadı bayram yerine döndü. Şeref tribününde Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, kaptan Nedim’e en büyük kupayı verdi. Faruk Ilgaz’a da bir şilt armağan edince seyirciler bir ağızdan “Tur… Tur…” diye tezahürat yaptılar.

Maç sonrası tablolar oldukça ilginçti. Mesela Tarık ile Cemil’in forma değiştirmeleri ve Turgan Ece’nin Fenerbahçeli futbolcuları teker teker tebrik edip Faruk Ilgaz’la sarmaş dolaş olmaları güzeldi.

Maçtan sonra seyirciler, Galatasaray antrenörünün her zaman havada gördükleri yumruğunu boşuna aradılar. Bu defa sağ yumruğunu havaya kaldıran ise Fenerbahçeli Yılmaz’dı. Hem de Galatasaray antrenörünün önünde…

Yavuz Bayraktar / Milliyet Gazetesi – 10 Haziran 1973 / Yılmaz Şen’in Yumruğu


Fenerbahçe : Datcu, Timuçin, Yılmaz, Niyazi, Serkan, Ziya, Fuat, Ersoy, Nedim (Yaşar), Cemil, Cevher

Galatasaray : Yasin, Ekrem, Muzaffer, Tuncay, Aydın, Bülent, Korhan (Tarık), Olcay, Metin, K.Mehmet, B.Mehmet

Hakemler : Doğan Babacan, Cumhur Demir, Celal Çerezci

Fenerbahçe’nin Golleri : Cemil Turan ve Fuat Saner

Bir Cevap Yazın