Menü Kapat

Fenerbahçe’nin Şampiyon Kızları

Fenerbahçe Spor Kulübü, bundan 66 yıl önce, 1 Eylül 1954 tarihinde, Çamlıca Kız Lisesi mezunu ve Kıbrıs kahramanı Dr. Ayten Salih ve Dr. Selim Çapa sayesinde Fenerbahçe’de ve Türkiye’de bir ilke imza atarak kadın basketbol ve voleybol takımlarını kurdu.

2019 yılında “Tarihe İz Bırakan Fenerbahçe Kadınları” organizasyonu için “gönüllüler olarak” hepsiyle iletişime geçtiğimiz bu kıymetli büyüklerimizin fotoğraflarını dijitalleştirme onuruna erişmiştik. Bunları Fenerbahçe tarihine hediye ederek, o birbirinden değerli ablalarımızı da mutlu edeceğimize eminiz. Her gün birkaç fotoğraf ekleyerek bütün koleksiyonu buraya yüklemiş olmayı planlıyoruz. 

Başta Ayten Salih olmak üzere, Ayla Keskin, Bercis Türkoğlu, Deniz Aydıncı, Eser Berktan, Güneş Çapa, İnci Önen, Mahiru Akdağ, Nazmiye Kor, Oya Çapa, Semiha Güngör ve Seta Yağcıoğlu ablalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bütün çabalarımıza rağmen kendilerine ulaşılamayan Altan Karpuzlu’yu ve Süheda Özçiçekçi’yi ile aramızdan ayrılan Seçkin Töreli Dinçer’i ve Canel Konvur’u ise sevgi ve saygıyla anıyoruz.