Menü Kapat

Bugün Günlerden Canel Konvur

Tapfereritter’in müthiş yazısının akabininde, biz de Canel Konvur ile ilk rekorundan sonra Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan röportajı buraya koymak istedik. Seni unutmayacağız, büyük sporcu…

Yeni Rekortmenimiz Canel Konvur

Genç atletimizin her antrenmanında anne ve babası mutlak tribünde.

Geçen Pazar Fenerbahçe Stadı’nda yapılan Fenerbahçe-Beyoğluspor atletizm bayramında 1.43’lük derecesi ile kızlar arası yüksek atlama Türkiye rekorunu kırmaya muvaffak olan Fenerbahçeli kız atlet kendisine bu büyük başarısından dolayı tezahüratta bulunan binlerce seyirciye selamla mukabele ediyordu. Bu genç rekortmen Canel Konvur’du. Fenerbahçe Stadı’nın yeşil çimenleri üzerinde ayakkabılarını bağlarken, hayat hikayesini anlattı :

“- 1939 yılında Kuşadası’nda dünyaya geldim. Bir müddet sonra ailece İstanbul’a yerleştik. Halen lise son sınıftayım. Atletizme jimnastik öğretmenim Hasan Bey ve babamın isteği üzerine başladım. Babam Ziya Konvur 25 sene bilfiil atletizm ile meşgul olmuş ve 15 sene de idarecilik yapmıştır. Esaslı olarak bir seneden beri atletizm ile uğraşmaktayım. Amerikalı antrenör Francy’nin bana çok yardımları dokundu. İlk resmi müsabakamda 1.30 atladım. Devamlı çalışma sayesinde bugünkü durumuma geldim. Gayretle ve azimle çalışan her insanın kendi sahasında muvaffak olacağına eskiden beri inanırdım. Rekor kırmam benim için bir sürpriz değildir. Zira ben bunu her zaman beklemekteydim. Bundan sonra çalışmalarımı aksatmak şöyle dursun, bilakis daha da hızlandıracağım. Benim idealim baraj derecesini aşmaksa da bu tâlidir. Cumartesi ve Pazar günleri hariç haftanın her günü burada çalışırım. Antrenmanlarımı her zaman annem ve babam dikkatle takip ederler. Bilhassa babam belki de antrenörden fazla benimle meşgul olur. Kendi branşımda dünya rekortmenlerinin stilini tatbik ediyorum. Diğer taraftan yeni olarak engelli koşularına başladım. İlk engelli koşumu bu Cumartesi günü yapacağım. Bu branşta da muvaffak olacağımı zannediyorum.”

Sözleri bitmişti. Spaykslarının bağlarını sıktı. Kum havuzunun önünde yükselen çıtaya doğru koştu. Stadın ihtiyar tribünlerinde orta yaşlı bir kadınla erkek başbaşa vermişler, rekorlara doğru koşan kızlarına bakıyorlardı.

Ekrem Karpat – 26 Temmuz 1958 – Cumhuriyet Gazetesi

Bir Cevap Yazın