Menü Kapat

Walter Devlin

Walter Devlin

Süreli yayınları taramanın en önemli getirisi irili ufaklı şaşırtıcı bilgilere ulaşmak… Rahmetli Önder Dai’nin ülkemizde kısa bir süre görev yapan basketbol antrenörü Walter Devlin (Corky) hakkındaki yazısı da bunlardan birisi oldu. Keyifli okumalar…

Fenerbahçe Tarihi Çalışma Organizasyonu


Basketbol Antrenörü Devlin Gitti

Dört gün evvel uçakla Amerika’ya yolcu ettiğimiz bu genç antrenörle münasebetlerim, hatıralarımın iyi sahifelerinden biri olacaktır. Kendisiyle çok güzel anlaşıyorduk. Her buluşmamızda spordan, edebiyattan, müzik ve politikadan uzun, uzun bahsediyorduk. Fakat tuhaftır… Ne o bir kelime Türkçe biliyor, ne de ben bir kelime İngilizce!

Küçüksu’ya mısır yemeğe gittiğimiz gün çayırda taşla gülle atmış, tel örgülerden de yüksek atlama gösterileri yapmıştık. Çocuk gibi iddialı idi. Her mevzuda daha iyiyi yapmak arzusu kuvvetliydi. Bir tarafta kuvvet ve çevikliğini gösterirken, öte tarafta insan vücudu anatomisi hakkında münakaşalar yapıyordu.

Antrenman ve maçta çok ciddi, hatta sert; dış hayatta o nispette yumuşak ve arkadaştı. Devlin’in dostu çoktu. (Zira kendisini sevdirmesini biliyordu) Diğer dostlarını bilmiyorum ama ben şahsen ondan azami derecede istifade ettim.

Amerika’nın sayılı ünlü basketbolcularından olan 1.97’lik Devlin’in oyunculuğu da cidden temaşaya değecek nefasette idi. Ecnebi antrenörler içinde basketbolcularımıza (bilhassa gençlere) az zamanda, en fazla şey öğreten bence bu Amerikalılar olmuştur.

Memleketine dönmek mecburiyeti olmasaydı bir müddet daha burada kalmağı arzu ediyordu. Mamafih Devlin giderken Amerika’daki kontratının bitiş tarihini açıkladı ve ima etmeden apaçık söyledi: “Tekrar çağırılırsam Türkiye’ye gelirim”

Temenni edelim ki, Federasyonumuz onu unutmasın.

Önder Dai – 1955 – Fenerbahçe Spor Gazetesi

Bir Cevap Yazın