Menü Kapat

Didi’nin Gelişi

Didi'nin Gelişi

Fenerbahçe’nin 16. ve 17. Türkiye şampiyonluklarında (1973-1974 ve 1974-1975) imzası bulunan unutulmaz teknik direktörümüz Didi‘nin gelişi, kulübün senelik faaliyet raporunda aşağıdaki şekilde anlatılmış. Özellikle ilk birkaç cümleyi vurucu bulacaksınız. :)

Fenerbahçe Tarihi Çalışma Organizasyonu


Antrenör Didi

Fenerbahçe taraftarlarının mühim bir vasfı sabırsız ve müsamahasız oluşlarıdır. Futbol takımının başarısızlığı günlük hayatımızı büyük çapta etkilemektedir. Bu bakımdan, Fenerbahçe futbol takımı daima başarılı olmaya, maçlarını muhakkak kazanmaya, güzel oynamaya ve hele şampiyon olmaya mecburdur. Bunu temin için büyük maddi fedakarlıklarda bulunulmasına rağmen yine istenilen elde edilememektedir.

Kendi takımlarında büyük form ve başarı gösteren gençler Fenerbahçe’de istenileni verememektedirler.

Bu sebeple, bu yıl için ünlü bir antrenörün angaje edilmesi şart olmuştu. Didi’nin bulunması ve Kulübümüze gelmesi şöyle olmuştur :

Fenerbahçe – Santos maçını seyreden organizatör Zakur, Başkanımıza : “Sizin takımınız dağınık oynuyor, modern bir sisteme intibak etmemiş, sizde çok değerli futbolcular var, çok iyi bir antrenöre ihtiyacınız var” şeklindeki görüşleri üzerine Başkanımız Zakur’dan Fenerbahçe’yi toparlayacak, kuvvetli otorite kurabilecek ve göz dolduran, rahat gol attıracak bir futbol oynatabilecek kabiliyette ünlü bir antrenör bulmasını istedi. Zakur’un, Avrupa’da yaptığı temaslar sonunda vermiş olduğu isimlerin tatminkar olmaması üzerine, Arjantin’den Rio’ya yeni dönmüş olan Didi’nin ismini ortaya atınca, bu isim ilgi ve tasvip gördü ve üzerinde çalışmalar başladı.

Didi’nin ismi basın tarafından duyulduğu zaman, müspet akisler ve çeşitli lehte tefsirlere yol açıldı. Evvela buna kimse inanmadı, reklam ve spekülasyon yaptığımız ileri sürüldü. Didi’nin Fenerbahçe’ye yılda bir milyon liraya mal olacağı yazıldı, çizildi, çeşitli ithamlara maruz bırakıldık.

Vaki davetimiz üzerine, Didi memleketimize geldi, Fenerbahçe’yi birkaç özel maçta gördü. İstanbul’u, Fenerbahçe’yi ve Türkleri sevdi. Kendisi için mütevazi sayılabilecek şartlarla iki yıl için, Fenerbahçe’nin sorumluluğunu yüklenmek üzere mukavele imza ettik.

Vazife deruhte ettiğinden bu yana çok kısa bir süre geçmesine rağmen Didi, şöhretli mazisi, alçak gönüllülüğü, otoriter, beyefendi, ahlaki durumu ve futbol bilgisi ile yurt çapında bütün sporseverlerin kalplerini fethederek, etrafında büyük bir sevgi havası yarattı. Bu sevginin en büyük nispeti de talebelerinden gelmektedir. Bütün futbolcuların hocalarına itimatları tamdır, kendisine büyük saygı duyulmaktadır. Didi’nin arzusu üzerine kendisine eski genç takım antrenörümüz İlhan Uralgil yardımcı antrenör olarak yardım etmektedir.

Kadrosunda çok müstait elemanlar bulunan genç takımımızın çalıştırılması antrenör Muammer Göksu’ya havale edilmiştir.

Fenerbahçe Spor Kulübü / 1972-1973 Devresi Faaliyet Raporu (Didi’nin Gelişi)

Bir Cevap Yazın