Menü Kapat

Basri’nin Veda Mesajı

Basri'nin Veda Mesajı

Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu “Mehmetçik” Basri Dirimlili, 3 Temmuz 1965 tarihinde sahalara elveda dedi… 1953-1963 yılları arasında, tam 10 sene Fenerbahçe forması giyen Mehmetçik Basri, 197 resmî maçta oynamıştı. Tuncay Yavuz‘un arşivlerden bulup çıkardığı, Basri’nin veda mesajı, mükemmel bir incelikte idi. Metnin sonundaki “Fenerbahçeli” imzası, bir ömrü özetliyordu.

Fenerbahçe Tarihi Çalışma Organizasyonu


Basri’nin Veda Mesajı

20 yılı aşkın süre peşinden ayrılmadığım ve sevgili ay-yıldızımızı 30 defa göğsümde taşımak şerefini bana sağlamış vefakar meşin topa Cumartesi gecesi veda ediyorum.

Geride bıraktığım yıllar, bu küçücük top sayesinde bana çok büyük dostlar kazandırmış bulunuyor. Yüzlerini bile görmediğim, kendileriyle bir defa bile konuşmadığım ama alkışlarında teşvik bulduğum binlerce, on binlerce, yüz binlerce sporsever, futbol hayatımda daima en büyük desteğim olmuştur.

Türk basınının güzide mensupları, acı tatlı günlerimizde en yakın arkadaşlarım olan spor yazarları, spor foto muhabirleri, meşin topu kovalamayacağım günlerde de en kıymetli hatıralarımı renklendiren kişiler olacaktır.

Bana topa düzgün vurmayı öğreten ilk hocalarımdan, iyi kötü zamanlarımda daima emekleri geçmiş antrenörlerime, idarecilerime olan minnet borcum da sonsuzdur.

Federasyonlarda görev almış sayın spor adamlarımızla çilemizi çekmiş fedakar hakemlerimiz, en müşkül anlarımızda yardıma koşmuş doktorlarımız, masörlerimiz de teşekkür borcu ifa edeceğim büyüklerim arasındadır.

Futbol sahalarının, kulüplerin mütevazı personeline, kirli ayakkabılarımızı en temiz duygularla bize giydiren malzemecilerimize, hasılı futbol hayatımda bana yakınlık göstermiş herkese candan teşekkür etmek isterim. Sahaları, seyircilerimizi hatta beni kızdırmak için “Leyla” diye bağıranları dahi çok arayacağım.

Bana bir jübile ile futbola veda imkanını bağışlayan kulübüm Fenerbahçe’ye ve bu jübilede oynayacak bütün futbolcu arkadaşlarımla, perde ve sahne sanatçılarına kalpten teşekkür ederim.

Meşin topa ve onun sevgililerine Allahaısmarladık. Fenerbahçelilere, Beşiktaşlılara, Galatasaraylılara ve diğer renklere gönül veren bütün sporseverlere, bütün futbolcu kardeşlerime, idareci ağabeylerime kucak dolusu selamlar.

Milli futbolcu, Fenerbahçeli

Basri DİRİMLİLİLİ

Bir Cevap Yazın