Menü Kapat

Hürmet ve Muhabbet

10 Aralık 1925 tarihli Gol Spor dergisinde, yarım kalan bir Robert Kolej-Fenerbahçe maçından bahsediliyor. Gerçi kısacık bir haber ama… Hem daha önce yayınlanan maç listelerinde bulunmadığı, hem de haberin sonu çok anlamlı olduğu için burada kayıt altına almak istedik. Robert Kolej takımında okuyamadığımız özel isimler olduysa, rahmetlilerden özür dileriz… Hürmet ve muhabbet ile… Keyifli okumalar…

Fenerbahçe Tarihi Çalışma Organizasyonu


Fenerbahçe – Robert Kolej

Geçen Cuma günü Fenerbahçe birinci takımıyla Robert Kolej takmı arasında Bebek’te Robert Kolej sahasında bir maç yapılmıştır.

Fenerbahçe Zeki Bey’den ve Robert Kolej de Hasan ve Razi Beyler gibi tanınmış sporculardan mahrum bulunuyordu.

Fener takımı Hüsnü, Suat, Kadri, Sabih, Cevat, Ragıp, Burhan, Bedri, Sedat, Alaaddin, Şekip Beylerden ve Robert Kolej de Sadri, Fait, Kalças, Şevket, Papaçief, Paykoviç, Mariyatis, Daniş, Hüseyin, Burhan, Manukyan Efendi ve Beylerden teşekkül etmişti.

Hakem Şekip Bey’di. Birinci haftaymda Fener bir gol yapmışsa da oyun havanın fevkalade yağmur olmasından tehir edilmiştir.

Oyundan sonra bir çay ziyafeti verilmiş ve Fenerbahçe layık olduğu hürmet ve muhabbetle teşyi’ edilmiştir.


Fotoğraf altı yazısı : Fenerbahçe ile bu hafta havanın muhalefetine rağmen bir maç yapan Robert Kolej takımı.


Not : Fenerbahçe takımının kadrosundaki Hüsnü, Suat ve Burhan isimli oyuncuların Hüsnü Teoman, Suat Keskin ve Burhan Belge olduğunu düşünebiliriz ama yıllar pek uyuşmuyor gibi… Kıymetli büyüklerimiz Cem Ertuğrul ile İzzet İsrael Benyakar‘a soracağız. Yeni bir bilgi gelirse burayı da düzeltmiş oluruz. Forvet Şekip ise, mütareke/işgal yıllarının efsane kalecisi, Galip Kulaksızoğlu’nun kardeşi Şekip Kulaksızoğlu.

2 Comments

  1. ERCÜMENT Bilgici

    Merhabalar.. Vesikalarınızı ilgiyle okuyorum.Dedem 1924 Fenerbahçe futbolcusu..Elimde birkaç resim var.Daha önce paylaşmıştım sizlerle..Malum 30 lardaki klup yangınından sonra birçok vesika fotoğraf belge yok oldu.Dedemin adı Şahabettinn Sürel (Şahap diye geçer) resimlerde..Dedem Şahap’a ait 1924-1928 arası bir belge veya fotoğ. ulaşırsanız müteşekkir olurum.

  2. Abdullah Biçer

    10 Aralık 1925 tarihli Gol Spor dergisinde ibaresinden derginin Perşembe günü yayınlandığını anlıyoruz. Geçen Cuma günü dediği maçın da 4 Aralık 1925 Cuma günü oynandığı anlaşılıyor. Aynı tarihte Süleymaniye ile Taksim stadında oynanan ve 7-2 galibiyetimiz ile neticelenen maç var. Havanın fevkalade yağmurlu olduğu belirtilen ve Robert maçı bu nedenle yarım kalan günde Süleymaniye maçı da oynanmış olabilir mi? Aklıma takıldı

Bir Cevap Yazın